https://www.dentjens.nl/historie/_124____NL
T: +31 (0) 77 35 40 700
Zoeken
Winkelmandje

  De geschiedenis...

  Van Dentjens gaat ver terug

  Er is wat fantasie voor nodig om zich een voorstelling van zaken te kunnen maken. Toch is het een feit dat op de plaats waar nu geavanceerde aandrijftechniek wordt verhandeld, ooit paarden van hoefijzers werden voorzien!

  Begonnen in Baarlo

  De ontstaansgeschiedenis van Dentjens aandrijftechniek mag met recht ‘historisch’ worden genoemd. Al in de 19e eeuw namelijk gonsde het op de toenmalige vestigingsplaats in Baarlo van de activiteiten. Het begon met een smederij waar paarden van nieuwe sloffen werden voorzien. Met de snelheid van de technologische vooruitgang groeide deze smidse uit tot een machinefabriek annex gieterij.

  1950

  In 1950 deed op deze letterlijke ‘historische grond’ de commercie haar intrede. En niet zonder succes. De handelmaatschappij die in dat jaar als eenmanszaak het licht zag breidde zich snel uit.

  Door de klant voorop te blijven stellen heeft het zich vertaald in een bloeiende onderneming. Wie nu het bedrijf binnenstapt, vindt daar een brede sortering producten op ’t gebied van aandrijftechniek.

  Kwaliteit en maatwerk

  Uit de werkplaats wordt nog altijd kwalitatief maatwerk afgeleverd.